luni, 19 august 2013

99% dintre persoanele grase mănâncă

Nu am nimic cu persoanele grase fie că sunt supraponderale sau chiar obeze. Fiecare face ce vrea cu viața lui. Eu unul, dacă aș ajunge obez, nu cred că aș mai putea slăbi la fel de repede ca atunci când am fost doar supraponderal. Există la un moment dat un punct fără întoarcere când vorbim de stil de viață și de numărul kilogramelor în plus.

Există foarte multe motive pentru care o persoană este supraponderală, obeză sau pur și simplu grasă, așa cum ne exprimăm de cele mai multe ori. Statisticile arată totuși că 99% dintre persoanele grase mănâncă, iar bolile sau moștenirile genetice sunt de foarte multe ori o scuză amăgitoare și pentru persoana grasă, dar și pentru cei din jur care de multe ori se uită la o persoană grasă și exprimă "Vai săracul, e bolnav!" sau "Vai săraca, are probleme cu glanda!".

În realitate, se pare că e o problemă de alimentație. Da, puteți să aruncați cu pietre și să ziceți fel și fel de lucruri rele despre persoanele grase, dar asta o poate face oricine. Persoanele grase au nevoie de sprijin. Pentru multe persoane, în mod special pentru persoanele grase, mâncarea nu mai este o necesitate fizică normală. Mâncarea devine un viciu, la fel ca și țigările, alcoolul etc. 

Sursă foto: http://www.cbsnews.com

Iar atunci când vrem să scăpăm de un viciu, avem de cele mai multe ori nevoie de ajutor. Și dacă ai nevoie de ajutor, primul pas este să-l ceri.

Dacă ești gras și te simți bine în pielea ta, e foarte greu să ceri ajutor pentru că practic te păcălești singur că ești ok așa cum ești, că te simți bine în pielea ta și că cine te place, te place și așa. Însă atunci când ești gras nu e vorba doar de aprecierea sau dezaprobarea celor din jur. E vorba de sănătate în primul rând.

Așa că este important să faci doar primul pas. Pe internet sunt o groază de informații legate de cum să slăbești. Există o grămadă de oameni specializați în slăbire și foarte multe metode de slăbire. Metode simple și de efect, care să nu-ți inducă uneori o stare de sevraj generată de lipsa mâncărurilor preferate sau a cantităților de mâncare cu care ești obișnuit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu